×

Björn Frantzéns

Tartar special

Ingredienser, 10 personer

Tartar

500 g biff

2 msk brynt smör

Majonnäs

2 äggulor

1 dl smält biffett

1 dl matolja

1 msk dijonsenap

1 tsk ljus vinäger

Krispig potatis

200 g mandelpotatis

Garnityr

30 blad vattenkrasse

100 g hyvlad comtéost

20 g tryffel

100 g champinjoner

Gör så här

Tartar

Finhacka biffen. Blanda upp med smöret och salt och peppar. Portionera biffen i stansringar.

Majonnäs

Vispa ihop vinäger, senap & äggulorna. Tillsätt fettet droppvis under vispning, efter ett tag kan du öka på mer, tills du får en tjock majonnäs Smaka av med salt och vinäger.

Potatis

Skär potatisen i tunna stickor. Spola av snabbt så du får bort stärkelsen. Torka potatisen torr. Fritera på 145 grader tills den blir krispig. Lägg på papper och krydda med salt.

Garnityr

Hyvla champinjonen tunt och skär den i avlånga stickor.

Avslutning

Lägg tartaren i botten av tallriken. Toppa med majonnäsen, den krispiga potatisen och champinjonerna. Toppa med vattenkrasse, hyvlad ost och riv över tryffeln. Ringla gärna över lite extra brynt smör om det finns.